Priebeh volieb v Jarovniciach je pokojný, situáciu monitoruje polícia

28.11.2009 Sabinov

Jarovnice 28. novembra (TASR) – Priebeh druhého kola volieb do orgánov VÚC v obci Jarovnice, okres Sabinov, je od rána pokojný.
TASR to potvrdili zástupcovia všetkých troch okrskových volebných komisií (OkVK). Obec má viac ako 5100 obyvateľov, pričom približne 4000 žije v rómskej osade.
\"Od rána sme nezaznamenali žiadne mimoriadne okolnosti, ktoré by mohli mať vplyv na hladký priebeh volieb, \" konštatoval predseda jednej z OkVK Peter Andrek.
K voleným urnám prišlo v čase našej prítomnosti len niekoľko prevažne starších občanov. Podľa niektorých členov OkVK skúsenosti z predošlých volieb sú také, že ľudia z obce chodia voliť prevažne v popoludňajších hodinách.
O priebeh volieb sa predpoludním zaujímali aj členovia Volebnej komisie Prešovského samosprávneho kraja (VK PSK), ktorí navštívili tamojšie okrsky. Predseda VK PSK Jozef Leško pre TASR uviedol, že voľby prebiehajú pokojne v celom kraji. Okrem dopravnej nehody člena jednej z okrskových volebných komisií v Prešove zaznamenali len dva podnety.
Prvý sa týkal výzvy, ktorá zaznela v obecnom rozhlase v Chminianskych Jakubovanoch, podľa Leška išlo o všeobecnú informáciu o konaní volieb.
Druhý podnet majú z Bardejova, kde vraj nejaký muž chodil s volebným sloganom. Skutočnosti podľa predsedu VK PSK preveruje polícia a príslušná obvodová volebná komisia.
V samotných Jarovniciach sme zaznamenali zvýšený počet policajných hliadok. Do obce predpoludním prišiel aj riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove František Leško. \"Polícia iba dbá na dodržiavanie zákonnosti počas týchto volieb. V lokalitách, kde sú tieto podozrenia z manipulácie, je zvýšený počet hliadok vykonávajúcich priamy výkon služby. Viac-menej iba monitorujeme situáciu, \" povedal novinárom krajský policajný riaditeľ.
 

Vyberte región